Leeg

Totaal: €0,00 

Touwenwinkel.nl

Over ons

Hoe komen Peter en Margriet er bij om een winkel in touw te beginnen?

Eigenlijk heel simpel, dat gebeurde geheel vanzelf. Vanuit ons organisatie,- en reisbureau in de 4x4 wereld viel het ons op dat er in het terrein veel verkeerde materialen gebruikt werden om vastzittende terreinvoertuigen weer los te trekken. Hierbij ontstonden behalve veel schades ook levensgevaarlijke momenten. Wij gingen ons specialiseren in goede en veilige materialen voor de 4x4 sport, en dan met name de betere en veilige sleepkabels in elke maat, voor elk type auto geschikt. Waren in het verleden in Nederland alleen hijsbanden beschikbaar voor deze sport, nadat wij in 1995 begonnen met het betere touw kwam dit steeds meer in de picture. Zo ontstond in 1999 onze eerste website en begonnen we langzaamaan touw te verkopen voor de 4x4 sport.

In de jaren daarna kwam steeds vaker de vraag: Kan je misschien ook dat soort touw leveren? En die hijsbanden? Jawel, onze leveranciers verkochten dat ook en zo zag naast de Sleepkabelshop.nl ook een Hijsbandenshop.nl en een Touwenshop.nl het levenslicht. De shops waren eerst nog opgezet in een moeilijk werkend Amerikaans systeem met verplicht inloggen e.d. Nadat een goede kennis uit de 4x4 wereld een simpele webshop voor ons bouwde, ging de verkoop met sprongen omhoog. Zo veel omhoog dat we in ruimteproblemen kwamen. We woonden dan wel in een hele grote Drive-Inn woning waarvan de hele benedenverdieping magazijn en winkel was, we groeiden zo uit ons jasje dat we ruimte moesten maken. We wilden op onze leeftijd niet meer een bedrijfsruimte kopen of huren, dus besloten we alle drie de shops te koop te zetten en te kijken welke er uiteindelijk voor ons over zou blijven. De Hijsbandenshop werd als eerste verkocht, de Sleepkabelshop vlak daarna. We kregen zo weer een hoop magazijnruimte in ons huis en gingen met vol goede moed aan de slag met meer soorten touw verkopen.

Wederom gingen de zaken nu we ons specialiseerden in touw zo voorspoedig dat we binnen 2 jaar na de verkoop van beide andere shops weer uit ons huisje groeiden. Maar gelukkig kwam er op dat moment op 300 meter afstand van ons huis een zeer betaalbare winkel en magazijnruimte onder een 55+ apartementencomplex vrij. Die kans grepen wij direct aan en in 2011 verhuisden naar een echte winkel, zij het dan met beperkte openingstijden en die 2 jaar na de opening eigenlijk ook alweer te klein is.

We hebben dus een hoop geluk gehad. Gaan de meeste kleine winkels dicht vanwege de internetshops, wij gingen van een internetshop juist naar een winkel toe. En dit winkeltje hopen wij nog jaren erbij te kunnen doen want we beleven er een hoop plezier aan.

Peter en Margriet Mastenbroek