Leeg

Totaal: € 0,00

Touwenwinkel.nl

AANBIEDING! Speciaal voorgerekt HMPE Lier touw.

SC: 
500
Prijs (incl. btw):€ 7,50

Liertouw HMPE, merknaam Acera. Maar deze versie is extra voorgerekt en thermo gefixeerd. Een super touw welk kwalitatief gaat richting Dyna One HS.
Thermo gefixeerd werkt als volgt. het Touw wordt op spanning gezet en gaat door een soort van oven/magnetron en wordt gedroogd . Wordt sterker en nog minder rek. 10 mm dik – breeksterkte MBL 9.400 kg.Wij kunnen hier lierkabels en lierverlengkabel van maken in elke door u gewenste lengte. Prijs per meter.
Wij kunnen voor een meerprijs de haak aan de kabel splitsen met of zonder puntkous. Voor de splits is een halve meter touw nodig. RVS puntkousen en haken zijn apart te bestellen.
Deze lierkabels wegen bijna niets, roesten niet, hebben geen scherpe uitsteeksels die wondjes veroorzaken en een zeer hoge breeksterkte. En als een kunststof kabel toch breekt, valt deze meestal dood op de grond en zwiept het niet zo levensgevaarlijk als een staalkabel. (daar zijn echt al zwaar gewonden en doden door gevallen).
Kunststof kabels hebben ook enkele nadelen. Smelt temperatuur is rond de 165 graden, de verweking begint tussen 125 en 130 graden. Als een kunstsof kabel ergens overheen schuurt zal door de wrijvingswarmte de kabel snel slijten en breken. Ook mag de kabel geen bochten maken korter dan 10x zijn eigen diameter om inwendige breuk te voorkomen.
Met deze specificaties lezende blijkt het veel verkocht glij venster totaal verkeerd te zijn, een werkend rollenvenster geeft minder wrijving en de radius van een rol is groter dan van een glij venster.
1e gebruik. Deze kabels zijn gevlochten uit 12 verschillende draadjes welke niet allemaal exact even lang zijn gezet tijdens het vlechten. De draadjes moeten zich “zetten”.
Dat doe je door de kabel aan de boom te maken, auto 1e tik handrem aan te trekken en de kabel onder lichte spanning weer op te rollen. Dit 3e herhalen met elke keer de handrem verder aantrekken zodat uiteindelijk alle draadjes even goed gezet zijn en gezamenlijk de krachten kunnen opnemen. Zou je een nieuwe kabel direct vol belasten bestaat er een kans dat de draadjes die nog niet gezet zijn breken waardoor de totale breeksterkte van de kabel snel terug loopt.

Type product: 
Touw
Indeling: 
Dyneema lierkabels
Eigenschappen: 
Geen speciale
Prijsstelling: 
Normaal