Leeg

Totaal: €0,00 

Touwenwinkel.nl

Lier verlengkabel. 8 mm - 50 meter met beide zijden RVS puntkousen in lus

SC: 
300
Prijs (incl. btw):€350,00 

Kunststof lier verlengkabel. 8 mm dik - 50 meter lang. Breeksterkte 5.700 kg. Buitenzijde gecoat.
Beide zijde voorzien van een RVS puntkous. Voor als de boom net verder weg staat dan de kabel lang is.

Deze lierkabels wegen bijna niets, roesten niet, hebben geen scherpe uitsteeksels die wondjes veroorzaken en een zeer hoge breeksterkte. En als een kunststof kabel toch breekt, valt deze meestal dood op de grond en zwiept het niet zo levensgevaarlijk als een staalkabel. (daar zijn echt al zwaar gewonden en doden door gevallen).

Kunststof kabels hebben ook enkele nadelen. Smelt temperatuur is rond de 165 graden, de verweking begint tussen 125 en 130 graden. Als een kunstsof kabel ergens overheen schuurt zal door de wrijvingswarmte de kabel snel slijten en breken. Ook mag de kabel geen bochten maken korter dan 10x zijn eigen diameter om inwendige breuk te voorkomen.
Met deze specificaties lezende blijkt het veel verkocht glij venster totaal verkeerd te zijn, een werkend rollenvenster geeft minder wrijving en de radius van een rol is groter dan van een glij venster.
1e gebruik. Deze kabels zijn gevlochten uit 12 verschillende draadjes welke niet allemaal exact even lang zijn gezet tijdens het vlechten. De draadjes moeten zich “zetten”.
Dat doe je door de kabel aan de boom te maken, auto 1e tik handrem aan te trekken en de kabel onder lichte spanning weer op te rollen. Dit 3e herhalen met elke keer de handrem verder aantrekken zodat uiteindelijk alle draadjes even goed gezet zijn en gezamenlijk de krachten kunnen opnemen. Zou je een nieuwe kabel direct vol belasten bestaat er een kans dat de draadjes die nog niet gezet zijn breken waardoor de totale breeksterkte van de kabel snel terug loopt.

Type product: 
Touw attribuut
Indeling: 
Dyneema, HMPE en Spectra
HMPE, Dyneema en Spectra
Eigenschappen: 
Geen speciale
Toepassingen: 
Auto
Prijsstelling: 
Normaal