Leeg

Totaal: €0,00 

Touwenwinkel.nl

Sleepkabel voor trucks. Breeksterkte 40.000 kg.

SC: 
960
€145,00 

Alfa-eightline: extra sterk en slijtvast
Alfaline is een composiet touw samengesteld uit een hoge sterktegraad polyester garens en een hoge sterktegraad polypropyleen. Deze combinatie geeft het uitstekende slijtvastheid eigenschappen vergeleken met elke andere touwsoort. Deze sterke constructie biedt flexibiliteit, uitstekende schuur,- en hittebestendigheid. Omdat dit touw minder rekt dan nylonlijn is de snapback (de terugslag) lager.

Rek volgens de nieuwe berekening van de OICMF aangepast naar 7% op 50% van de Breeksterkte. In de oude berekening ging men uit van 27% maar dat gold voor een kabel die 100x gebruikt was. Meer rek is ook niet veilig, je wilt geen elastiekje tussen twee voertuigen hebben, denk eens aan wat er gebeurd met een harpsluiting als er ergens in de constructie iets zou breken.

Belangrijke functies: uitzonderlijke schuur- en slijtvastheid zelfs in natte omstandigheden. 18-20% lichter dan de reguliere polyester touwen, lage wateropname, flexibel en soepel, niet kinken en uitstekende rot-, schimmel-, en UV-bestendigheid, zwaarder dan water, dus het zinkt. Deze kabels zijn zo slijtvast dat ze jaren meegaan, zelfs bij dagelijks gebruik in modder en water. De touwen hebben nat en droog dezelfde breeksterkte.

Indeling: 
Sleepkabels 4x4 sport
Sleepkabels auto, busjes en trucks
Eigenschappen: 
Dik
Goed bestand tegen zonlicht
Hoge breeksterkte
Neemt geen water op
Slijtvast
Prijsstelling: 
Normaal