Leeg

Totaal: € 0,00

Touwenwinkel.nl

Sleepkabel voor trucks. Breeksterkte 40.000 kg.

SC: 
960
Prijs (incl. btw):€ 160,00

Composiet touw: extra sterk en slijtvast
Dit is een composiet touw samengesteld uit een hoge sterktegraad polyester garens en een hoge sterktegraad polypropyleen. Deze combinatie geeft het uitstekende slijtvastheid eigenschappen vergeleken met elke andere touwsoort. Deze sterke constructie biedt flexibiliteit, uitstekende schuur,- en hittebestendigheid. Omdat dit touw minder rekt dan nylonlijn is de snapback (de terugslag) lager.

Rek is 21% bij volle Belasting van 42 ton. Meer rek is ook niet veilig, je wilt geen elastiekje tussen twee voertuigen hebben, denk eens aan wat er gebeurd met een harpsluiting als er ergens in de constructie iets zou breken.

Wij leveren deze touwen zonder kunststof beschermingshoes in de lus, dit is voor een weinig gebruikte Sleepkabel volstrekt overbodig. Wilt u toch een beschermingshoed dan kost dat 15,00 extra.

Belangrijke functies: uitzonderlijke schuur- en slijtvastheid zelfs in natte omstandigheden. 18-20% lichter dan de reguliere polyester touwen, lage wateropname, flexibel en soepel, niet kinken en uitstekende rot-, schimmel-, en UV-bestendigheid, zwaarder dan water, dus het zinkt. Deze kabels zijn zo slijtvast dat ze jaren meegaan, zelfs bij dagelijks gebruik in modder en water. De touwen hebben nat en droog dezelfde breeksterkte.

Type product: 
Touw attribuut
Indeling: 
Agrarische sleepkabels tot 100 ton
Sleepkabels 4x4 sport en Dakar trucks
Eigenschappen: 
Dik
Goed bestand tegen zonlicht
Hoge breeksterkte
Neemt geen water op
Slijtvast
Toepassingen: 
Agrarisch touw
Auto
Boot
Prijsstelling: 
Normaal